10 Temmuz 2014 Perşembe

Ada Camping Bozcaada-Çanakkale

Bozcaadadan selam ola arkadaşlaaaaaar :) Malum yaz geldi yıllık izinler, tatiller başladı çokta güzel olduu iyi oldu hoş olduuuu :) Yoğun çalışma temposunda dolduğumuz negatif enerjiyi, okul stresini atma , evde işlerle uğraşıp tükenen enerjilerimizi dopdolu hale getirme vakti geldi artık :)

Bu sene Ada Camping Bozcaada Çanakkaledeyiz. Geçen sene tatilde yine çadırımızı alıp motorumuza atlayıp önce Yalova'da bir kamp alanında konaklamıştık daha sonra ise Ada Camping'e  gelmiştik ve çok beğenmiştik. Hem maddi anlamda fiyatlar gayet iyi hem denize yakın hemde güvenli kamp alanı olduğu için bu yıl yine tercihimiz Ada Camping oldu :)
 Bu sene motorumuz yok ama ulaşım Çanakalle Geyikli ilçesinden otobüs ile gelip vapur ile adaya geçtik ve zorlayıcı değildi.  09:30da otobüs hareket etti, 11:00 da vapura bindik 11:30 da adaya vardık.
Kampa iskelden taksi ve dolmuş ile ulaşım mevcut. Taksi yaklaşık 20-25 tl, dolmuş ise 3,5 tl. Kamp alanı içerisinde büyük bir otopark alanı mevcut, eğer özel aracınız ile geldiyseniz aracınızı otoparka rahatlıkla bırakabilirsiniz.
Kamp girişimiz (alan içinden çekildi)

Otopark


Çadırlar, bungalow evler ve karavanlar mevcut ama isterseniz kendi çadırınızı getirebilir veya Karavanınız ile gelebilirsiniz. Ücretler gayet makul...
Kendi çadırınızı ile kişi başı 20tl
Tesis çadırı kişi başı 30tl
Bungalow 3 kişilik, kişi başı 40tl
Bungalow 2 kişilik, kişi başı 45tl
Bungalow 1 kişi 75tl
Kendi karavanınız ile kişi başı 20tl

Çadır-Karavan ve Bungalowlar
Naçizane çadırımız ve hamağımız :)










Yemek işini, ister kendiniz etinizi sebzenizi vs alır mutfağı kullanıp kendiniz pişirip yiyebilirsiniz.  Mutfağı kamp alanının yukarısında ve  bir kamp alanına göre gayet temiz, ortak kullanım olduğundan, işini bitiren kendi malzemelerini, dağınıklığını bulaşığını temizlediği için temizlik açısından çok bi sorun yok.  5-6 adet buzdolabı mevcut, yiyeceklerinizi kendinize dolap içerisinde bir alan belirleyip oraya yerleştirebiliyorsunuz. Mangal partisi verebileceğiniz mangal alanıda var. Mutfağın diğer tarafında kendi pişirdiklerinizi yiyebileceğiniz üstü kapalı masa sandalyelerin olduğu yerde var...
Mutfak-Buzdolabı-Kendin pişir kendin ye Alanı







Tatildeyim ben arkadaş pişirmeyeceğim, yemek derdi ile uğraşamam belki akşama mangal yaarım ama gün içerisinde vaktimi yemek yaparak öldürmek istemiyorum diyorsanız tesis yemeklerinden yiyebilirsiniz. Yiyecek olayında da fiyatları yiyeceğinize göre değişiyor, örneğin kahvaltı ücreti 15 tl , kahve 4 tl. Bugün kurufasulye pilav, taze fazulye, menemen, şakşuka, mantı ve  salata  var tesiste :) ama isterseniz köfte, patates kızartması, gözleme vs gibi fastfood seçeneklerinden de tercih edebilirsiniz... Biz öğlen için Kuru fasulye pilav salatayı tercih ettik burda konaklayan çoğunluğa uyup, akşam ise biz ızgara ve zeytinyağlı karışık tabak tercih ettik. Ailecek gelenler mangal alanını tercih ettiler. :)
Biz bu akşam mangal için üşendik ama ilerleyen günlerde mangal yapacağız.
Zeytinyağlı karışık tabağı:13tl
Izgara (köfte veya tavuz): 13tl
Kurufasulye pilav salata menü:14tl
Bira: 7tl







 

Sıcak suyu olan ( akşam 6 dan sonra sıcak su kalmıyor maalesef)duş kabinleri de yine doğa ile iç içe olan bir yere göre gayet iyi durumda. Sonuçta 5 yıldızlı otelde kalmıyoruz :) Heryer yeşil, kelebekler börtü böcek çimenler çiçekler dolu, ciğerlerinizi şehrin kötü havasından uzak  temiz hava ile doldurabileceğiniz bir yer, e haliyle duşlarda birazcık toprak olabiliyor :) Tuvaletleri gayet temiz ama siz yine de dikkatli olun derim :)

Duş ve Tuvalet
DUŞ


 WC


Denize ulaşmak için yaklaşık 5-6 dk yürüyorsunuz. Denizi bu yıl biraz yosunlu ama geçen yıla göre su ılık ve güzeldi. Hiç çıkmak istemedim açıkçası denizden. Habbele Koyu (Ayazma yakınlarında) çok güzeldi.Plajı kum, ayağınıza batan taşlar yok oh miss :)




 

Ramazan ayında olduğumuz için sakin... Tam kafa dinlemelik. Uzun lafın kısası deniz güneş kum olsun, doğa ile iç içe olalım, çadırlar olsun dostça bir ortamda tatil yapmak istiyorum diyorsanız kesinlile tavsiye ederim.
Bütün bir yıla yetecek kadar enerji depolayacağınız huzur oldu bir tatil dilerim arkadaşlar. Kalın sağlıcakla :)


1 yorum:

  1. Çanakkalede okuyan bir öğrenci olarak yazınızı çok faydalı buldum :) Ayrıca blogunuzu da beğendim yeni blog açmış biri olarak sayfama beklerim :) http://dottii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil